Skip to content

De nieuwe kleineondernemersregeling

de-nieuwe-kleineondernemersregeling

Vanaf 1 januari 2020 gaat de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) in. Graag leggen we u uit wat er gaat veranderen.

Wanneer u als btw-ondernemer staat ingeschreven in Nederland en u heeft een omzet van maximaal € 20.000- per kalenderjaar, kunt u in aanmerking komen voor de nieuwe KOR. Wat zijn de maatregelen die in de nieuwe KOR worden genoemd? U vindt hieronder een korte opsomming.

  • U mag geen btw in rekening brengen. Op facturen die worden verstuurd, vermeldt u dus geen btw.
  • Btw die aan u in rekening is gebracht, mag u volledig niet aftrekken.
  • U hoeft geen btw-aangifte te doen. Ook de bijbehorende administratieve verplichtingen vervallen.
  • Wanneer u meedoet aan de nieuwe regeling, is dit voor ten minste drie jaar. Alleen wanneer uw omzet boven de € 20.000,- komt, vervalt uw deelname. U kunt dan de volgende drie jaar niet meer meedoen met deze regeling.

Wanneer u als ondernemer een jaaromzet heeft van minder dan € 20.000,- kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van deze nieuwe KOR. Het is geen verplichting. Per situatie kan het verschillen of het voor u gunstig is om de nieuwe KOR te gebruiken. Graag geven we u advies wat in uw geval de beste keuze is.

Deel dit bericht
Kunnen wij u helpen?
Neem contact met ons op

Lees meer artikelen

infodelmare-brochure-belastingplannen-2024

Belastingplannen voor 2024

Blijf op de hoogte over de nieuwe belastingplannen voor 2024. In de brochure FiscKoffer(tje) 2023 leest u een overzicht van alle nieuwe belastingplannen en andere

Lees meer
infodelmare-nieuws-startpunten-2023

Startpunten 2023

Blijf op de hoogte van de laatste wijzigingen die per 1 januari ingaan. In de brochure “Startpunt 2023” vindt u belangrijke thema’s uit de Belastingplannen

Lees meer