Skip to content

Regelingencheck coronamaatregelen

regelingencheck-coronamaatregelen

Vanwege de coronacrisis heeft de overheid allerlei maatregelen voor bedrijven genomen om hen te kunnen ondersteunen. Op de website van de KvK is een regelingencheck te vinden. Hierin is snel terug te vinden of u voor bepaalde maatregelen in aanmerking komt. De meest voorkomende en belangrijkste regelingen zijn hierin opgenomen. Er zullen ook altijd uitzonderingen blijven, maar in de meeste gevallen kunt u hierin vinden wat voor u geldt. Uiteraard helpen we u graag bij het aanvragen van deze regelingen.

Graag geven we hier een korte uitleg van de meest belangrijke maatregelen:

TOGS: Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19
Deze regeling is voor bedrijven die door de beperkende maatregelen van het kabinet directe schade oplopen in hun bedrijf. Deze bedrijven kunnen eenmalig een uitkering van € 4.000,- netto krijgen om daarmee hun vaste lasten te kunnen betalen. Deze uitkering kan aangevraagd worden bij de RVO.

NOW: Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid
Deze regeling is bedoelt voor werkgevers. Wanneer zij verwachten door de coronacrisis over een periode van drie maanden minstens 20% omzetverlies te zullen hebben, kunnen zij deze subsidie aanvragen bij het UWV. De NOW komt in plaats van de werktijdverkorting. Door deze regeling kunnen werkgevers hun werknemers doorbetalen, zowel met een vast als een flexibel contract. Deze subsidie kan voor een periode van drie maanden worden aangevraagd.

Tozo: Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers
Deze regeling is bedoeld voor de zelfstandig ondernemers. De regeling bestaat uit twee onderdelen. Als eerste is er een tijdelijke inkomensondersteuning, die uw inkomen aanvult tot het sociaal minimum. Hiervan kunt u drie maanden gebruik maken. Als tweede kan er een lening voor bedrijfskapitaal worden aangegaan. Dit geldt voor ondernemers met acute liquiditeitsproblemen.

Wanneer u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit bericht
Kunnen wij u helpen?
Neem contact met ons op

Lees meer artikelen

infodelmare-brochure-belastingplannen-2024

Belastingplannen voor 2024

Blijf op de hoogte over de nieuwe belastingplannen voor 2024. In de brochure FiscKoffer(tje) 2023 leest u een overzicht van alle nieuwe belastingplannen en andere

Lees meer
infodelmare-nieuws-startpunten-2023

Startpunten 2023

Blijf op de hoogte van de laatste wijzigingen die per 1 januari ingaan. In de brochure “Startpunt 2023” vindt u belangrijke thema’s uit de Belastingplannen

Lees meer