Skip to content

Verbeterde positie voor zzp’ers door nieuwe ondernemersovereenkomst

verbeterde-positie-voor-zzpers

Goed nieuws voor alle zzp’ers: er wordt gewerkt aan een nieuwe ondernemersovereenkomst. De positie van zzp’ers moet worden verbeterd,  zo stelt de NBBU (Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendondernemingen). Daarom moet er een ondernemersovereenkomst komen waarbij direct duidelijk is dat er geen sprake is van een arbeidsovereenkomst. Op die manier hebben zelfstandigen en opdrachtgevers zekerheid vooraf. De nieuwe wet DBA zorgt er nu voor dat er alleen maar meer onduidelijkheid is ontstaan, in tegenstelling tot wat de bedoeling was. Zzp’ers zijn hier de dupe van, zij worden steeds minder ingehuurd uit angst voor problemen met de fiscus. De nieuwe ondernemersovereenkomst moet deze tendens stoppen. Door deze overeenkomst verwacht de NBBU dat er weer meer opdrachtgevers gebruik zullen maken van de diensten van zzp’ers.

Duidelijkheid en zekerheid
De nieuwe ondernemersovereenkomst laat zien dat de opdrachtnemer een ondernemer is. Zelfstandige ondernemers zijn ingeschreven bij de KvK en kunnen zelf bepalen hoeveel opdrachten en van welke opdrachtgever(s) men aanneemt. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor werktijden, risico’s en het versturen van facturen. Door deze nieuwe ondernemersovereenkomst is dit alles in één keer duidelijk. Dit geeft opdrachtgevers zekerheid, zodat ze weer sneller over zullen gaan tot het inhuren van zzp’ers.

Intermediair
Met de huidige wetgeving is de zzp’er zelf verantwoordelijk voor het vinden en houden van klanten. Wanneer hij dit uitbesteedt aan een intermediair is er geen sprake meer van een duurzame onderneming. De NBBU gaat hier tegenin. Zij geven aan dat door het uitbesteden van de acquisitie de onderneming juist vaak langer blijft bestaan. Met de nieuwe ondernemersovereenkomst is het de bedoeling dat ook het werken met intermediairs weer gemakkelijker wordt.

Bron: www.nextens.nl

Deel dit bericht
Kunnen wij u helpen?
Neem contact met ons op

Lees meer artikelen

infodelmare-brochure-belastingplannen-2024

Belastingplannen voor 2024

Blijf op de hoogte over de nieuwe belastingplannen voor 2024. In de brochure FiscKoffer(tje) 2023 leest u een overzicht van alle nieuwe belastingplannen en andere

Lees meer
infodelmare-nieuws-startpunten-2023

Startpunten 2023

Blijf op de hoogte van de laatste wijzigingen die per 1 januari ingaan. In de brochure “Startpunt 2023” vindt u belangrijke thema’s uit de Belastingplannen

Lees meer