Skip to content

Vermogensrendementsheffing op basis van werkelijk rendement

vermogensrendementsheffing-op-basis-werkelijk-rendement

Staatssecretaris Snel van Financiën heeft aangegeven dat het kabinet aan de slag gaat met de box 3-heffing op basis van het werkelijk rendement. Dit is een afspraak die gemaakt was in het regeerakkoord. Dit voorjaar nog komt het kabinet met een brief naar de Tweede Kamer waarin hun standpunt wordt uitgewerkt.

Hof Amsterdam kwam in januari met het oordeel dat de vermogensrendementsheffing in 2014 niet meer redelijk en proportioneel was. Het forfaitaire rendement was vastgesteld op 4%, maar het werkelijke rendement was veel lager. Ook in 2013 bleek dit het geval te zijn. Er wordt nu dus gewerkt aan een voorstel om dit te wijzigen.

Een eerste stap is al genomen door per 1 januari 2017 de heffingssystematiek te wijzigen. Hierbij wordt nog niet gekeken naar het werkelijke rendement, maar het veronderstelde rendement wordt wel jaarlijks bijgesteld. Het kabinet laat dus binnenkort weten wat de vervolgstappen zullen zijn.

Bron: www.nextens.nl

Deel dit bericht
Kunnen wij u helpen?
Neem contact met ons op

Lees meer artikelen

infodelmare-brochure-belastingplannen-2024

Belastingplannen voor 2024

Blijf op de hoogte over de nieuwe belastingplannen voor 2024. In de brochure FiscKoffer(tje) 2023 leest u een overzicht van alle nieuwe belastingplannen en andere

Lees meer
infodelmare-nieuws-startpunten-2023

Startpunten 2023

Blijf op de hoogte van de laatste wijzigingen die per 1 januari ingaan. In de brochure “Startpunt 2023” vindt u belangrijke thema’s uit de Belastingplannen

Lees meer