Skip to content

Wel of niet de eigenwoningschuld aflossen?

wel-of-niet-de-eigenwoningschuld-aflossen

Er zijn voor- en nadelen verbonden aan het aflossen van de eigenwoningschuld. Het kan financieel en fiscaal aantrekkelijk zijn om de woningschuld geheel of gedeeltelijk af te lossen. Hiervoor kunnen dan de aanwezige liquide middelen in box 3 gebruikt worden. De afweging gaat hierbij over het betalen van minder hypotheekrente (dus minder aftrek) en minder vermogensbelasting òf meer hypotheekrenteaftrek maar dan ook meer vermogensbelasting.  

Als nadeel kan bijvoorbeeld worden genoemd de gevolgen van de bijleenregeling wanneer uw cliënt verhuist en de mogelijke toepassing van het nieuwe regime voor eigenwoningschulden dat sinds 2013 van kracht is.

Wilt u weten wat in uw specifieke situatie de voor- en nadelen zijn? U mag altijd contact met ons opnemen, wij leggen het u graag uit.

Deel dit bericht
Kunnen wij u helpen?
Neem contact met ons op

Lees meer artikelen

infodelmare-brochure-belastingplannen-2024

Belastingplannen voor 2024

Blijf op de hoogte over de nieuwe belastingplannen voor 2024. In de brochure FiscKoffer(tje) 2023 leest u een overzicht van alle nieuwe belastingplannen en andere

Lees meer
infodelmare-nieuws-startpunten-2023

Startpunten 2023

Blijf op de hoogte van de laatste wijzigingen die per 1 januari ingaan. In de brochure “Startpunt 2023” vindt u belangrijke thema’s uit de Belastingplannen

Lees meer